Het Veiligheids-certificaat®. Aantoonbaar veilig.

Je ontvangt na de installatie een officieel veiligheidscertificaat waarmee we verklaren dat de installatie 100% veilig is en voldoet aan de laatste normen. Dit mogen we afgeven, omdat we werken volgens de bijhorende NEN-normen en met goed geschoolde elektromonteurs. Fijn voor jou, jouw verzekeraar, de haven en het opslagbedrijf.

Voordelen van het Veiligheidscertificaat®

Met het Veiligheidscertificaat® weet je zeker dat het elektrische aandrijfsysteem in jouw boot deugdelijk en volgens de laatste veiligheidseisen is geïnstalleerd.

✔ Veilige installatie en veilig varen.

Elektrische boten beschikken over een vermogen van meer dan 3kW. Dat betekent dat er specifieke vaardigheden en werkprincipes nodig zijn voor het samenstellen en inbouwen van de installatie. Vaardigheden die onze goed geschoolde elektromonteurs als geen ander hebben. Je wilt er immers niet aan denken dat jouw boot in de brand vliegt bij of na de installatie. 

✔ Bewijs voor verzekeraars en opslagbedrijven.

Het Veiligheidscertificaat® is een officieel bewijs voor verzekeringsmaatschappijen, jachthavens en opslagbedrijven. Het toont hun aan dat jouw boot is omgebouwd op professionele wijze en volgens de laatste normen.

✔ Wij houden jouw boot veilig. Ook in de toekomst.

Door middel van een korte periodieke inspectie blijft het certificaat geldig. Zodat je zeker weet dat de installatie 100% in orde is, ook in de toekomst.


Veilig

Zorgeloos genieten van jouw elektrische boot.

Aantoonbaar

Belangrijk voor de verzekering, de jachthaven en het opslagbedrijf.

Toekomstbestendig

Korte jaarlijkse controle voor permanente zekerheid.


Doe het zelf: wel of niet?

Af en toe krijgen we de vraag of dat je de installatie zelf kan doen. Ook al lijkt dit goedkoper, wij raden dit ten zeerste af: 

  • Kans op brandgevaar bij onjuiste installatie 
  • Niet geaccepteerd door verzekeraars en opslagbedrijven
  • Hogere afschrijving op jouw boot 

Investeer daarom in veiligheid en houd de marktwaarde van jouw elektrische boot hoog, ook in de toekomst.